Episode 10: WordPress Podcasten er tilbage!

WordPress Podcasten
WordPress Podcasten
Episode 10: WordPress Podcasten er tilbage!
Loading
/

Vi samler op hvor vi slap  – 24. December 2019. Vi kigger hvad der skete i 2020 og WP Podcastens ufrivillige pause.

2020 sluttede af med WordPress 5.6 Simone, som ud over et 2021 tema også bød på Auto Updates for tema og plugins, ny jquery – Yan fortæller om et plugin Enable jQuery Migrate Helper som kan hjælpe dig med overgangen til WordPress 5.6

Vi vender for og imod auto updates, og selvfølgelig endnu engang hvordan man kan og bør håndtere driften og opdatering af ens WordPress website.

2020 blev også året hvor vi for første gang IKKE kom til WordCamp Europe – som skulle have været i Portugal. WCEU blev lavet som virtuel event – vi havde begge billetter men deltog ikke – og hvorfor så ikke lige det kan man spørge? 

2021 bliver året hvor Gutenberg kommer til at skubbe den gamle TinyMCE editor helt ud. Vi snakker om konsekvenserne for brugerne, for builders og om Gutenbergs fremtid, som også byder på en Full Site Editor som OGSÅ er spået til at lande i 2021. 

Endnu engang kan vi ikke lade være med at komme rundt om hastighed og optimering. Yan nørder CDN lækkerier og vi taler om Googels nye måde at opgøre hastighed på.

WordPress verdensherredømme som med er langt over 30% af CMS markedet, må siges at være bastandt vendes ift. TikTok og den generation som om få år overtager vores jobs… de er IKKE synderligt repræsenteret i blandt WordPress entusiaster – endnu. Spørgsmåler er om Gutenberg og Full Site Editor er friskt nok til at kunne beholde føringen… 

På falde rebet vender vi WordPress.com  – som jo er Automattic’s forretningsdel af WordPress, og deres nyeste produkt, som går direkte efter SMV markedet med et managed og custom kodet website af Automattic folk FRA 4.900USD (ca. 30.000dkk). Hvor stiller det de mange WordPress kodere og byggere i Danmark?

Til sidst et opråb til vores  – forhåbentlig tilbageværende lyttere: 
Lad os hører fra den danske WP scene. Hvad bygger i, og hvor ligger fokus på WordPress i 2021 for jer ? Skriv til hej@wppodcasten.dk


Tak fordi du stadig lytter med 🙂
Yan & Kåre

Show Noter


Brug din telefon til at lytte med

11 kommentarer til “Episode 10: WordPress Podcasten er tilbage!”

 1. Hej Yan og Kåre
  Vi er nogen der stadig lytter med.
  Hvor har i set at TinyMCE ryger helt ud? og hvad så med de plugins der brugere editoren til andet end lige det primære content felt i posts?
  Nu talte i varmt for en bestemt host som i var glade for, men måske er jeg døv, men jeg kan ikke hører hvad i sagde den hed.
  /Lars

  1. Hej Lars

   Fedt at høre fra dig! 😊

   End of life cycle for TinyMCE er officielt 31. december 2021 hvorefter TinyMCE ikke længere vil blive supporteret officielt. Det er ikke nødvendigvis det samme som at den ikke virker længere, men WordPress vil i hvert fald stoppe med at lave aktivt arbejde på den front.

   Vi klør os også lidt i håret over detm fordi der er en hel underskov af plugins og temaer der gør heftigt brug af TinyMCE. Og selvom flere og flere plugins og temaer virker med Gutenberg editoren så er vi der ikke helt endnu.

   Her er posten om det: https://make.wordpress.org/core/2018/11/07/classic-editor-plugin-support-window/

  2. Hey Lars

   Hosten vi er så glade for er Closte.com – vi går lidt i dybden med den i starten af næste afsnit, inspireret af dit spørgsmål selvfølgelig 😉

 2. FEDT I er tilbage altså… Måske nok den bedste danske WordPress podcast 😀
  Gutenberg kan noget, og stadigt mere.. Og så performer den altså virkeligt godt ud af boksen. Som bruger af Divi, Elementor, Oxygen og Gutenberg vil jeg påstå at de alle har en plads – det afhænger helt af opgaven.

  Hvorfor deltog I ikke i WCEU online? (jeg var der selv, semi, på den anden skærm …)

  Satser stærk på WCEU 2022 🙂

  1. Hej Bjarne – Hvor er det fedt at du stadig er med os! 😃 Og tak for de rosende ord 🙏

   Jeg er helt enig med dig, hvert værktøj har sine fordele og ulemper 😊

   Jeg var totalt mættet af online-her-og-der events over det hele og havde nogle andre ting der lå i kalenderen den dag. Jeg håber i den grad at WCEU 2022 bliver til noget, det føles nærmest som 5-6 år siden der var et WCEU sidst 😂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tidligere episoder

Om Wordpress Podcasten

I WordPress Podcasten gør WordPress jordnært for dig og giver inspiration, viden og konkrete værktøjer til at gøre hverdagen med WordPress enklere for dig som WordPress bygger, koder og ejer af et WordPress site.

Yan og Kåre går i dybden med plugins og temaer, samt vigtige temaer som privatlivspolitik, brugervenlighed og den Danske version af WordPress.

Med mere end 18 års erfaring i rådgivning og bygning af WordPress og WooCommerce løsninger har Yan og Kåre oplevet Internettet vokse sig fra et nyt og uprøvet landskab til et komplekst og stærkt kommunikations værktøj som kan løse mange opgaver i alle afdelinger af en virksomhed eller organisation.

Lyt med hvad enten du er begynder eller avanceret bruger og bliv klogere på WordPress og det digitale univers vi befinder os i.

Har du forslag?

Vi producerer WordPress Podcasten til dig. Den skal være værdifuld for dig og gøre din hverdag med WordPress lidt federe og mere enkel. Derfor vil vi gerne høre fra dig hvis du f.eks har forslag til emner, konstruktiv kritik eller bare gerne vil sende en digital high-five. 

Scroll to Top