Eps 29 – Sensommer roundup

WordPress Podcasten
WordPress Podcasten
Eps 29 - Sensommer roundup
Loading
/

Rettelser til episoden

Tak til Linus Lorentzen for at gøre os opmærksomme på at vi fik sagt, at One og Simply har samme ejer. Det har de ikke 😊

WordPress – 42,5% marketshare as of September 2021

WordPress fortsætter med at vokse ifølge W3Techs, og vi vender mastondondens fremtidsudsigter og hvordan udfordringen ser ud?

2. pladsen går til Shopify med – 3,9%

I agree with Andrew Woods’comment on Twitter:

“If these other platforms ever hope to catch up to WordPress and take back some market share, they need to think about what WordPress does right, and incorporate that into their products while improving upon WordPress’ weaknesses.”

WordCamp Europe 2021 som fandt sted online, Juni 7-10.

– Var du med, så vil vi gerne hører fra dig i kommentarsporet om dine oplevelser, hvad var godt, og evt. links til relevante talks som vi bør dele!


Status på Full Site Editing sat til at udkomme i WP.5.9 til December

Du kan allerede nu teste FSE hvis du lyster – det findes i Gutenberg Pluginet (som man skal installere, ja, selvom WP jo har Gutenberg med sig i maven)  – Det kræver også et theme som understøtter det (eller at du slår det til i en functionsfil), så det er – trods lovende takter, still early days. Kåre er pt. igang med at teste om det holder vand 🙂
Tema: TT1 blocks – en Twenty Twenty one tema variant
https://wordpress.org/themes/tt1-blocks/
https://github.com/WordPress/theme-experiments/tree/master/tt1-blocks

Bonus snak om Blockbased navigation:
https://wptavern.com/gutenberg-contributors-get-organized-to-move-block-based-navigation-forward

Hvad syntes vi om den øgede konsolidering af kende/gamle plugins i større firmaer ?

Vi vender trenden med opkøb, som måske er speeded op pga. Corona…

# Yoast – opkøb af samme ejere som Bluehost mv.
https://wptavern.com/yoast-joins-newfold-digital-team-to-stay-in-place

 # ACF  – opkøb af Delicious brains
https://deliciousbrains.com/epic-wordpress-announcement/

# Team blue (one.com, simply, zitcome (

## Automattic opkøb (Mere strategiske)
# Titan (e-mails til virksomheder startup) Automattic (30mill)
https://wptavern.com/automattic-invests-30m-in-titan-a-business-email-startup
https://titan.email/

# Frontity (opkøb af Automattic): Fuld skrald på FSE
https://wptavern.com/automattic-acquires-frontity-founders-to-work-full-time-on-gutenberg

## AMP  – var det som spået i en tidligere episode blot en WAP efterligning ?
Nu er der i alle fald negative røster ude om AMP som værende et regulært Google produkt uden den altruisme der ellers var lagt for dagen.

Jeg er glad for ikke at være hoppet med på vognen. Mit problem med tilgangen har været at det har krævet et fundemental brud med måden jeg mener at vi bygger WordPress på, en kopi af sitet i en ny struktur dikteret af Google.

Jeremy Keith Resigns from AMP Advisory Committee: “It Has Become Clear to Me that AMP Remains a Google Product”

Support for Classic editor udfases ikke som “lovet” før om tidligst et år:

WordPress Classic Editor Support Extended for at Least Another Year

Er det i kølvandet på Full Site Editing som FØRST kommer ind i WP 5.9 , og måske fordi adoption af F S E ikke er sket lige så hurtigt som først antaget ? What what what ?

WebP på vej ind i WP ?

WebP comes to WPWebP support seems to be in the cards for WordPressJonny Harrisshared this Trac ticket on Twitter and added the following comment:

“Worked really hard on this one and I am proud of it. Massive props to @roundearth for landing this. Here’s to making the web’s images much smaller!”

Jonny’s Trac ticket adds “support for uploading, editing and saving WebP images when supported by the server.” It adds image/webp to supported mime types.

With this change, WordPress will correctly identify WebP images even when PHP does not support them. WordPress will also resize uploaded WebP files and use them for front-end markup. 🙌

IE11 support ENDELIG væk i WordPress 5.8

After discussing it with several contributors, the decision has been made to officially remove IE11 support in WordPress 5.8.

The removal will be done in two phases:

  1. WordPress 5.8 (among other changes) will effectively remove IE11 support in the block editor and all generated CSS files used within the admin.
  2. WordPress 5.9 will focus on individual tickets that might be created to evaluate removing each instance of IE11 specific code.

Brug din telefon til at lytte med

2 kommentarer til “Eps 29 – Sensommer roundup”

    1. Hej Linus

      Tak for de pæne ord – Og tak for info, du har helt ret. One og Simply har ikke samme ejer, det er os der fik sagt noget forkert 😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tidligere episoder

Om Wordpress Podcasten

I WordPress Podcasten gør WordPress jordnært for dig og giver inspiration, viden og konkrete værktøjer til at gøre hverdagen med WordPress enklere for dig som WordPress bygger, koder og ejer af et WordPress site.

Yan og Kåre går i dybden med plugins og temaer, samt vigtige temaer som privatlivspolitik, brugervenlighed og den Danske version af WordPress.

Med mere end 18 års erfaring i rådgivning og bygning af WordPress og WooCommerce løsninger har Yan og Kåre oplevet Internettet vokse sig fra et nyt og uprøvet landskab til et komplekst og stærkt kommunikations værktøj som kan løse mange opgaver i alle afdelinger af en virksomhed eller organisation.

Lyt med hvad enten du er begynder eller avanceret bruger og bliv klogere på WordPress og det digitale univers vi befinder os i.

Har du forslag?

Vi producerer WordPress Podcasten til dig. Den skal være værdifuld for dig og gøre din hverdag med WordPress lidt federe og mere enkel. Derfor vil vi gerne høre fra dig hvis du f.eks har forslag til emner, konstruktiv kritik eller bare gerne vil sende en digital high-five. 

Scroll to Top