WordPress 1-til-1 – Child Themes

WordPress Podcasten
WordPress Podcasten
WordPress 1-til-1 - Child Themes
Loading
/

I dette afsnit skal vi snakke lidt om hvad “Child themes” er og hvorfor de er en god idé at anvende, samt hvad forskellen er på et “Tema” og et “Child Theme”.

Et Child Theme er til, at bygge nye funktioner og muligheder ovenpå det tema du har valgt at anvende. De er særligt en ting som WordPress udviklere anvender når de bygger temaer og hjemmesider, men Child themes kan også anvendes, hvis du lige har taget de første skridt ifht. at lave justeringer til dit temas filer eller kode.

Noter til afsnittet

Brug din telefon til at lytte med

4 kommentarer til “WordPress 1-til-1 – Child Themes”

  1. Hej Lars,

   Tak for de pæne ord 🙂 Det lyder som en god idé – Mulighederne med WordPress er i hvert fald (næsten) uendelige 😉

   1. Hej Mark,

    Jeg er både enig og uenig. Set fra den almindelige brugers vinkel som nok kunne klacificeres som værende 70% af de eksisterende WordPress sider, så er jeg enig. De har dybest set ikke behov for et child theme med mindre de decideret ønsker at modificere temaet.

    Set fra et professionelt synspunkt (og en udviklers) så er jeg uenig. Child themes har aldrig været mere relevante netop pga. buildere og “tilpasseren”. Begge dele er særdeles ueffektive til at lave ændringer til et tema.

    Jeg kan lave mange ting på en femtedel af tiden ved at bruge child themes ifht. tilpasseren når vi snakker udviklings processer, samtidig giver child theme mig mulighed for at køre en masse “diagnostik” før jeg lægger noget live, der ikke ville muligt med tilpasseren eller en builder – Men her snakker vi selføligelig en udviklers synspunkt 😉

    Ifht. blokke så ville jeg mene den slags hører til i et plugin hvis de er “custom” lavet – De kan selvfølgelig også inkluderes i temaer. Ud over det giver child themes giver mig mulighed for på en fornuftig måde at modificere selve kildekoden til et tema, det er nemlig ikke kun CSS der kan modificeres via et child theme 🙂

 1. Child themes er verdens bedste idé. Jeg har dog selv tænkt om tiden ikke er ved at løbe fra dem.

  Tilpasseren har mulighed for Ekstra CSS, som kan bruges til nogle småændringer i designet, som jo typisk er det brugeren ønsker.

  De fleste buildere giver mulighed for at du kan gemme skabeloner. Det vil sige, at når du har sat en masse blokke sammen på en side, så kan det gemmes og genbruges på andre sider. WordPress’ blok editor får nok også den mulighed.

  Disse ting, er, som sådan, upåvirkede af opdateringer. Går jeg ud fra.

  Child themes er stadig en god idé, netop for at holde hovedtemaet adskilt fra de ting, du går og justerer på, men jeg tænker, at de er på vej væk. Erstattet af blokke og Extra CSS i Tilpasseren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tidligere episoder

Om Wordpress Podcasten

I WordPress Podcasten gør WordPress jordnært for dig og giver inspiration, viden og konkrete værktøjer til at gøre hverdagen med WordPress enklere for dig som WordPress bygger, koder og ejer af et WordPress site.

Yan og Kåre går i dybden med plugins og temaer, samt vigtige temaer som privatlivspolitik, brugervenlighed og den Danske version af WordPress.

Med mere end 18 års erfaring i rådgivning og bygning af WordPress og WooCommerce løsninger har Yan og Kåre oplevet Internettet vokse sig fra et nyt og uprøvet landskab til et komplekst og stærkt kommunikations værktøj som kan løse mange opgaver i alle afdelinger af en virksomhed eller organisation.

Lyt med hvad enten du er begynder eller avanceret bruger og bliv klogere på WordPress og det digitale univers vi befinder os i.

Har du forslag?

Vi producerer WordPress Podcasten til dig. Den skal være værdifuld for dig og gøre din hverdag med WordPress lidt federe og mere enkel. Derfor vil vi gerne høre fra dig hvis du f.eks har forslag til emner, konstruktiv kritik eller bare gerne vil sende en digital high-five. 

Scroll to Top